Profiili minusta 01.03.2018

Taija Lehto

   Olen Taija Lehto, ikävuosia karttunut n. 30.

Lapsuuteni ja nuoruuteni asuin Sastamalan Kärppälässä,sieltä tie vei pariksi vuodeksi Jyväskylään opiskelemaan nykyisen ammattini, parturi-kampaajan.

Hiuksia olen laitellut Tampereella jo yli 10 vuotta. Oman kampaamon laitoin pystyyn syksyllä 2007 Näsilinnankadulle,eli ihan keskustan tuntumaan.

Joitakin  vuosia sitten menin naimisiin,perheeseen kuuluu poikamme lisäksi myös mieheni kaksi poikaa ja kaksi koiraa.

Uutena sukuyhdistyksen valtuuskunnan jäsenenä,uskon tuovani tuoreita ja nuorekkaita ajatuksia esiin.

____________________________________________________

Uutinen Loviisan Sanomat 05.08.2014

”Polttava Räpsähdys”

Kymenlaakson pelastuslaitoksen pieni uutinen kertoi viime viikolla asentajan loukkaantuneen sähköpalossa Pyhtäällä. Loukkaantunut mies on Raino Ojansivu, joka oli vaihtamassa sulaketta Siltakylän liikekeskuksessa.

Pyhtäänlehden avustajanakin tunnettu Ojansivu kertaa tapahtumia viikko palon jälkeen. Kaikki kävi sekunneissa. Sähköisku kulki oikeasta kädestä vasempaan ja sytytti päällä olleen paidan palamaan. Hän yritti repiä paitaa pois, mutta tiukat hihansuut jäivät jumiin ja hän veti paidan yli pään, jolloin myös hiukset syttyivät palamaan.

Ulkona tilasta hän oli arvionsa mukaan kymmenessä sekunnissa, ylävartalo ja kasvot palaneena.

-Ihmettelin miksi en näe mitään, kunnes ymmärsin että silmälasit ovat mustuneet.

Silmälasit pelastivat miehen näön. Onnea oli matkassa myös siinä, ettei hän pitänyt kiinni metallisesta kaapista.

-Lähellä porttia kävin, hän miettii ja lisää nyt tietäneensä, mitä on sähkönsininen. Koko huone muuttui polttavassa räpsäyksessä siniseksi.

Sairaalassa vastaanottava hoitaja oli todennut, että kaikenlaista on tullut vastaan, mutta ei miestä, joka tulee sairaalaan omatoimisesti tukka käryten, savulta haisten ja ylävartalo eri asteisten palovammojen peitossa.

Liikerakennuksen vahingot rajoittuivat sähköpääkeskukseen, eikä savuvahinkoja levinnyt muualle. Pelastuslaitos kävi varmistamassa kohteen.

Mies näyttää selvinneen hurjasta onnettomuudesta hämmästyttävän hyvin. Palovammoja lukuun ottamatta hän ei vammautunut, vaikka kompuroi ulos rynnätessään ja satutti jalkaansa. Keuhkot ja sydän eivät vaurioituneet. Suuria kipujakaan hän ei ole tuntenut.

-Haavahoitaja totesi, että parantumisen eteneminen on ollut positiivinen yllätys. Hän arvioi, ettei pitäisi jäädä suurempia arpiakaan. Arvio parantumisesta on nyt noin kaksi kuukautta.

Mies tiedetään ikiliikkujaksi. Vaikka kiinteistönhoitoalan yritys on siirtynyt nuoremmalle polvelle, on jäljellä vielä isännnöintiä, tilitoimiston pyörittämistä, lehtijuttujen kirjoittamista sekä suntion tuurausta ja useita eri yhdistysten luottamustehtäviin liittyviä tehtäviä.

-Seurakuntavirastolla todettiin, että olen sen verran kauan tehnyt suntion tuurauksia, että pikku enkeli oli tässä mukana, velmuilee mies aikoen syventyä pakollisella vapaallaan yhä syvemmälle sukututkimukseen.

Auli Henriksson

___________________________________________________

Salla Lesonen
4-H kerholainen  Suomen Sastamalasta

Tiistaina 20.02.2013 palkittiin valtioneuvoston juhlasalissa Smolnassa järjestetyssä tilaisuudessa 15 eri puolelta Suomea olevaa 4 H kerhon stipendiaattia Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen,  4-H säätiönhallituksen jäsenen Raimo Sailaksen ja 4H-säätiön asiamies ja Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Seppo Hassinen.toimesta aktiivisille 4-H kerholaisille stibendejä.

Näistä stibendiaateista peräti kolme oli Sastamalan alueelta ja yksi heistä kuuluu myöskin Ojansivun sukukuntaan nimittäin Salla Lesonen.

____________________________________________________________________