Puheenjohtajalta

 

Arvoisat kutsuvieraat, Hyvät sukulaiset.

Kaksitoista vuotta sitten kokoontuessamme Vuorelassa uskon yhdellä Teistä myöskin tänään täällä paikalla olevalla ajatusten aika ajoin olleen aivan jossain muualla.

Tänään kaksitoista vuotta myöhemmin meillä on täällä paikalla myöskin noiden silloisten ajatusten kohde juhlimassa kanssamme oman suvun sukujuhlaa ja niin on myöskin hänen tyttärensä ja mummonsa.

Hän jonka ajatukset silloin kaksitoista vuotta sitten viivähtivät aika ajoin nuorimmassa lapsessaan, josta sitten muutama päivä sukujuhlan jälkeen tuli äiti hänestäkin.

Te Eila, Päivi ja Janina olette osa Hermannin jälkeläisiä vanhimmasta Kaarle Hermannin ”Kallen” sukuhaarasta, joiden sukuhaarojen edustajia täällä tänään on koolla kahdeksasta sukuhaarasta eli yhtä vaille juuri kaikista niistä sukuhaaroista joille jatkuvuutta on suotu.

Sukuyhdistystoiminta jota tänään olemme osaltamme täällä toteuttamassa  on toimintaa joka monasti alkaa valitettavan myöhäisellä iällä.

Sillä silloin kun sukuasiat ja sukulaisuus alkaa enemmässä määrin kiinnostaa ei enää ole sitä mummoa – vaaria, äitiä – isää – tätiä – setää, jolta voisi moneen epäselvään sukua koskevaan asiaan saada oikeita vastauksia.

Perustettujen ja perustettavien  sukuyhdistysten ja sukuseurojen tehtävänä on osaltaan olla edesauttamassa sitä, että nuoremmat sukupolvet voisivat olla riittävän ajoissa  aktiivisia sukuun ja sukulaisuuteen liittyvissä asioissa.

Jo silloin kun heillä on mahdollisuus niin lähipiiriltään kuin hieman kaukaisemmiltakin vanhemmilta sukulaisilta sukuun liittyvistä asioista ottaa selvää.

Te nuoremmat kyselkää, kirjoittakaa, kerätkää ja tallettakaa kaikkea mahdollista sukuun kuuluvaa tietoa ja asioita tuleville omille lapsillenne.

Sitten joskus tutkittavaksi, kun he ovat riittävän vanhoja haluamaan ja ymmärtämään  tietoa vaikkapa omista isovanhemmistaan ja muista sukuun kuuluvista sukulaisistaan joita ei enää ole kertomassa heille kaikista niistä asioista, jotka aikanaan jäi kysymättä.

Matts Jysing tuo Jysiän tilan ylläpitämä sotilas, Matts Starckvik verokirjuri Tarkviikista, Matts Aleen seppä Tottijärveltä, Henrik Ulrikan poika Mason Antilasta kaikki he rakkaine vaimoineen ovat osaltaan olleet vaikuttamassa siihen, että me Bernhart Herman HERMANNI Ojansivun, Mathilda Flinckin ja Fanni Marjamäen perilliset tänä kauniina sunnuntaina olemme voineet kokoontua yhteen viettämään yhteistä hetkeä sukulaisten kesken.

Meillä paikalle kokoontuneille on siinä samalla myös  annettu mahdollisuus olla luomassa nuoremmille sukuun kuuluville jatkuvuutta suvun keskeiseen toimintaan ja yhdessäoloon  vaikka vain näin kerran neljässä vuodessa.

Kanssakäyminen  sukulaisten kesken on sukuyhteisön keskinäisen toiminnan peruskiviä joka  samalla on avartamassa   sukuyhdistystoiminnan  mahdollisuuksia vuorovaikutteiseen kanssakäymiseen sukukunnan kaikkien sukulaisten kesken.

Näillä sanoilla haluan omasta ja valtuuskunnan puolesta toivottaa Teidät tervetulleeksi tähän tilaisuuteen – nauttikaa tästä iltapäivästä sukulaisten seurasta.

Näillä sanoilla avasin Ojansivun sukuyhdistys ry:n neljännen sukujuhlan ja sukukokouksen 25.07.2010 Sastamalan Lantula-talolla.

Täällä Pyhtäällä meren äärellä puheenjohtajan nykyisellä kotipaikalla aina joskus pääsee näkemään, kun Ahti meren valtias nousee rantaan ja siinä rantakaislikon suojassa katselee maailman menoa kulmat kurtussa.